donderdag 22 mei 2014

Feuilleton, aflevering 15: Lisa

Door co-auteur: ©Sabrina Diana 

Lisa trok haar jurk recht en haalde een paar plukjes haar uit haar gezicht. Op de achtergrond was harde muziek te horen. Ze kneep haar ogen dicht. Ze voelde zich draaierig, licht in haar hoofd. Haar hoofd bonkte. Ze staarde naar haar spiegelbeeld en liet haar gedachten afdrijven naar Lenie. Lisa sloot haar ogen en haalde diep adem. Ze hield haar adem even vast en blies niet veel later de lucht weer uit. Ze wierp nog één blik in de spiegel waarna ze het meisjestoilet uitliep.

“Lies! Daar ben je” hoorde ze haar beste vriendin over de muziek schreeuwen. “Ik was even naar het toilet” antwoordde Lisa. Haar beste vriendin overhandigde haar een plasticbekertje met een licht gekleurde vloeistof. Lisa rook er aan en trok haar neus op door de geur van alcohol. Ze staarde naar het bekertje. Was het wel verstandig om nog een wijntje te nemen? Ze had thuis nadat ze zich had klaar gemaakt ook al stiekem twee glazen wijn gedronken en hier op het schoolfeest had ze er ook al twee gehad. Zou één wijntje meer of minder uitmaken? Ze had geen idee. Ze had wel vaker gedronken, maar was nog nooit eerder aangeschoten of dronken geweest. Ze nam een slok en liet de bittere vloeistof door haar keel glijden.

De harde muziek maakte plaats voor een langzaam nummer en voordat Lisa het wist stond ze samen met Tim op de dansvloer. Haar armen om zijn nek, zijn armen om haar middel. Ze leunde met haar hoofd tegen zijn schouder. Ze sloot haar ogen en wilde niks liever dan van dit moment genieten, maar wederom dwaalde haar gedachten af naar Lenie. Ze wilde haar ogen openen. De gedachten van haar wegduwen, maar op de één of andere manier lukte dat niet. Ze zag Lenie weer van de toren vallen gevolgd door al dat bloed. Lisa begon het steeds warmer te krijgen. Ze begon zwaarder adem te halen en kon zweetdruppeltjes op haar voorhoofd voelen. “Lies, gaat het wel?” hoorde ze Tim vragen. Hij pakte haar bij haar schouders vast en duwde haar van zich af. “Lisa?” vroeg hij nogmaals. Ze keek naar hem op en kon zijn bezorgdheid in zijn ogen zien. Er schoot een pijnscheut door haar hoofd. Ze pakte met haar hand haar hoofd vast en kreunde zacht. “Lisa?” zei hij nogmaals. Hij sloeg zijn arm om haar heen en trok haar dicht tegen zich aan. “Kom, we gaan naar buiten” hij begeleide haar de menigte door.

Lisa strompelde met hem mee. Haar voeten deden zeer. Toen ze buiten de frisse lucht tegen haar gezicht voelde haalde ze opgelucht adem. Tim liep met haar naar een bankje, waar hij haar liet zitten. De muziek van het feest klonk op de achtergrond. “Lies, gaat het wel?” vroeg hij terwijl hij voor haar neer knielde. Met gesloten ogen knikte ze. “Ja, het gaat wel weer” antwoordde ze. Ze hoorde hem opgelucht adem halen. “Je bent de hele avond al afwezig, wat is er aan de hand?” en hij nam naast haar plaats. Lisa viel stil. Wat moest ze antwoorden? Kon ze Tim de waarheid vertellen? Kon ze Tim over Lenie en Johan vertellen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten